esmaspäev, 28. juuli 2008

Laupäeval sain esimese ümmarguse

Nulli. Kui teibas algkõrguse 2.20 maha ajasin naljatasin semudega, et ma pole mitte kunagi ühelgi alal kümpis nulli saanud. Teisel katsel 2.20 alistus ja võitude rada jätkus... kuniks...

Laupäev algas vara. Kell äratas 6:00 ja oli suur tahtmine edasi põõnutada. Aga võistlustahe sai võitu ja 30 minuti pärast peale kerget võileiba ja kohvi, olingi roolis suunaga Tamsalu staadionile, kus Los Torose ühepäevane kümnevõistlus harrastajatele korraldati juba 12. korda!

Õnnega pooleks on tagantjärgi hea rääkida, et vajutasin pisut rohkem kui liikluseeskiri lubab. No ei arva ju keegi, et politseinik kell 7:30 hommikul tööpostil istub ja mõõdab varajaste kiirustajate kiirust. Aga nii siiski oli ja tänud dzhiibimehele, kes löögi enda peale võttis...

Jõudsin täpselt 15 minti ennem rivistust ja vallavanema/koolidirektori avakõne kohale. Peale osavõtutasu tegin paar ringi kruusastaadionil soenduseks ja higimull oli otsaees. Jube palav juba pool üheksa hommikul. Tegelikult oli kogu päev väga soe ja ilus ilm. Parem ikka, kui vihm ja libe... ehk pisut liiga tuuline vaid.

Kivila ja Tiits juba venitasid ja soendasid lihasmasse... oli juba ette selge, et Kivila kavatseb oma esikohtade seeriat jätkata ja Tiits talle korraliku lahingu anda. Ma trükkisin vanameistri(Heiko) eelmise aasta tulemuse välja ja arvasin, et see on hea plaan, mida täita või hea õnne korral ka ületada.

Tegin seekord sihukese seeria:
100m 13,07
kaugus 5,55
kuul 10,97
kõrgus 1,75
400m 1,00.06
tõke 21,..
ketas 27,05
teivas 3,05
oda 29,...
1500m -

jooksud sihukesel pinnasel olid rasked. Ketas lendas vähe, aga oda soenduskatsel väänasin jala välja ja sealt ka minu esimene nulli põhjustaja. Oda sain ilma hoota paigalt ära visatud, kuna aastaid tagasi vanade olümpiaalade võistlusel tuli paigalt oda lausa mõlema käega visata... 1500m jooks kahjuks oli võimatu. Ühel jalal kaheksa minutiga läbi kepselda polnud ka reaalne ja nii ma oma esimese nulli 1500's saingi. Aga pole hullu, väidetavalt on Mart Vildi 1500 rekord nüüd lõpuks üle 40 aasta hiljem alistatud Nurme poolt.

Hea oli see, et tegelikult polekski suurt vahet olnud, kas jooksin või mitte see 1500 meetrit. 3822 punni oli mul 1500 starti minnes ja olin kuuendal kohal ja ka lõppjärjestuses jäin kuuendaks. Kivila võitis ja Tiits teine, mõlemad üle 5 kilo... Kolmas 4,6 ja neljas 4,5 kopikatega.

Võistlusest ka pisut. Sponsorite ja toetajate hulk on korralik. Iga mees kes lõpetas sai kotitäie Hagar Pagarilt küpsetisi ja maiustusi. T-särk igaühele ja esimesele kümnele Nike jooksusärk. Väga hästi korraldatud üritus. Kohtunikud abivalmis ja kui jala välja väänasin oli kohe abi nii võistlejatelt kui kohtunikelt. Üks ütlemata vahva spordipäev - tänud Tamsalu/Los Toros/John perega, kes Värskat tõi ja kõik teised kes olid asjaga seotud.

Kui tulemused kuskile netti ilmuvad, siis näeb täpsemalt, mis ikkagi juhtus. Sport!

1 kommentaar:

vanapagan ütles ...

Mida ma sulle siis aastaid olen rääkinud, et see ON lahe võistlus, mis sest, et rekordit seal ei tee. Samas võib see vabalt olla omaette ala BP edetabelite jadas ehk siis Mudakümp, mille tulemused tuleb teha kruusastaadionil. Minu mark on 48.. ja seda oleks sul vast olnud ka raske terve jalaga ületada.

Teemaväliselt veel küsin siin, et kuidas oleks võimalik minu kasutaja "oinakytt" nullida ja selle asemel panna kasutaja "vanapagan"?

Heiko