esmaspäev, 28. juuli 2008

26.juuni 2008 - Viitna Triatlon

Viitna Triatloni olümpiadistants peaks olema 1/4 pikkusega klassikalisest Ironman-triatlonist (U3,8km+R180km+J42,2km), kuid mulle segastel asjaoludel tuleb esimese alana ujuda siiski ebaproportsionaalselt pikk distants (1,5km). See on olümpiatriatlonis niiviisi kombeks, mis tähendab, et kehvema ujumisoskusega triatlonistid (nagu mina) on sunnitud andma avaalal paljudele konkurentidele päris pika edumaa... Õigupoolest on ennast isegi imelik triatlonistiks nimetada, kui paremad oskajad ujuvad lausa 2x kiiremini...



Positiivse asjaoluna saan ma sellest ehk kunagi üle, kui võtan ette 1/2-Ironman-triatloni, milles tuleb ujuda "vaid" 1,9km (või täispikas Ironman-is 3,8km), sest siis on jalgrattasõit ja jooksudistants tunduvalt suurema osakaaluga, mis kompenseerivad paremini mahajäämust ujumises. Kuna triatloni-võistlusi korraldatakse erinevate pikkustega, siis on harrastajatele vastu tulles lühematel distantsidel ka ujumine tunduvalt lühem. Antud olukorras oli nendest variantidest mulle kahjuks vähe abi.



Olgu siis lisatud, et pärast 2x750m ujumist Viitna Suures järves kulgeb rattadistants 40km (2x20km) maanteel ja lõpuks tuleb joosta 10,2km (6x1,7km) valdavalt metsarajal.



Eraldi võttes pole ju olümpiatriatloni üksikalade pikkused sugugi müstilised ja seepärast sai järjekordne start Viitnal tehtud ilma pikemalt mõtlemata. Eks trenni on tehtud omajagu, niiet päris mõtlemata ettevõtmine see siiski polnud - sel suvel rohkem rattasõitu ja vähem jooksukilomeetreid, aga ujumisoskus on ikka samas seisus... Treeningtundide suurem hulk tuleks kindasti tulemusele kasuks, aga elu on näidanud, et julge pealehakkamise korral võib huvi triatloni vastu süveneda isegi vähese treenituse baasilt!



Kõige olulisem ongi veenduda selles, et ujumisoskus oleks piisav veedistantsi läbimiseks. Rattasõit ja jooksmine erioskusi ei nõua, kusjuures jooksudistantsil on kõndimine lubatud.



Seega, kui on olemas vastav varustus ja võistluse reeglid sobivad, siis rajale!

Mul õnnestus kogu distants läbida eelmisest aastast 5 minutit kiiremini ja see on täiesti piisav, et sooritusega rahule jääda !



Tulemused: http://www.triatlon.ee/docs/tulemused/2008/viitna_tri/st5_2_yld.pdf



Tšeki värki - suvel on mitmeid triatlone veel tulemas - täpsem info Eesti Triatloniliidu kodulehel: http://www.triatlon.ee/

Kommentaare ei ole: