reede, 9. mai 2008

Viljandi-Kõrvemaa-Viljandi

Maikuu algas erakordselt tiheda spordiprogrammiga, sest juba esimesel nädalal otustasin startida kolme minu jaoks olulise sarja osavõistlusel:

1. mai - 79. Suurjooks ümber Viljandi järve (11,4 km) - Järvejooksude sari
3. mai - Sportland Kõrvemaa Kevadjooks (16 km) - Kõrvemaa neliküritus
4. mai - 8. Mulgi Rattamaraton (55 km) - Elion Estonian Cup rattamaratonide sari

Viljandis läks hästi, sest ilus ilm, soodne stardipositsioon (esimese 300 grupist) ning hea füüsiline vorm võimaldasid taas selle raja isiklikku rekordit parandada - ajaga 47:32 olin üle minuti eelmise aasta tulemusest kiirem. Tundub, et jõusaali-külastustest on jooksukiiruse parandamisel rohkem kasu, kui talvistest suusatamisest (sel talvel sain suuskadele vaid ühel päeval).

Õnnestunud Viljandi järvejooksu põhjal lähen kindlasti ka Tartu Jooksumaratonile varasemast kiiremat aega (2007. a. 1:33:39) üritama. Hea õnne korral võiks ajaga alla 1:32 isegi napilt esimese 100 finišeerija hulka pääseda !?

Viljandi järvejooksust 2 päeva hiljem oli Kõrvemaal tagasihoidlik plaan viibida 16km künklikul metsarajal maksimaalselt 1 tund ja 10 minutit ehk tempokrossi sooritus. Väsimuse foonilt tuli 1:08:52 üsna raskelt, kuid antud oludes on põhjust tulemusega rahul olla. Kõrvemaal oli tõeline rannailm - päike lõõskas ja tee tolmas ! Mitmed kaasvõistlejad kurtsid juba enne starti, et suu kuivab! Rajal olid igati abiks ka 2 joogipunkti.

Järgmisel päeval siis taas Viljandis - algas Elion Estonian Cup Rattamaratonide sari.

Mulgi RM-ile läksin lihtsalt mõnuga pikka aeroobset sõitu tegema ja ajalisi eesmärke ei püstitanud, sest juba nädala pärast ootab ees Tartu Jooksumaraton! Kuigi läbitud jooksudest jalgades otseselt mingit ebameeldivust ei tundnud, sain juba Viljandi esimestel tõusudel teada, et kogunenud väsimus ei võimaldagi pulssi eriti kõrgele ajada. Õnneks võimaldas jõukohane tempo enne 3 tunni möödumist finishini veereda ja jalgade jaoks olid piinarikkad vaid viimased 10-12 kilomeetrit... kui tempot alla lastes jalgadesse enam värsket jõudu eriti ei lisandunud.

Eks parim treening on ikka võistlus ja seepärast tuleb ka sel suvel veel mõnel nädalal korraga mitmes sarjas rajale minna. Iseasi on see, et iga osalemine võistlusel ei tähenda tingimata rekordiüritust, võivad olla ka muud plaanid.

Kommentaare ei ole: